• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr
Στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου

Αυγ 2, 2024 | Νέα-Ανακοινώσεις

Η σύσκεψη στον ΟΣΕΘ

Συνάντηση με τη Διοίκηση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης είχε ο υφυπουργός Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου στα γραφεία του ΟΣΕΘ όπου συζητήθηκε μια σειρά θεμάτων άμεσης προτεραιότητας.

Ο υφυπουργός Μεταφορών ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού κ.κ Γιάννη Καλογερούδη και Γιάννη Τόσκα για την πρόοδο της ολοκλήρωσης του νέου συγκοινωνιακού χάρτη της Θεσσαλονίκης με αστικές και περιαστικές γραμμές και τη σύνδεση τους με τη βασική γραμμή του Μετρό.

Συζητήθηκε η εφαρμογή του ενιαίου συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου (ΑΣΣΚ) και της ηλεκτρονικής κάρτας (Thessticket – Thesscard) και η πρόοδος των έργων στην Τηλεματική,
(ψηφιακή μετάβαση αστικών περιαστικών συγκοινωνιών ) των «έξυπνων» στάσεων της συμβατής ψηφιακής εφαρμογής για υπολογιστή και smart phone.

Έγινε ενημέρωση για την πορεία των έργων στον σύγχρονο πολυτροπικό τερματικό σταθμό μετεπιβίβασης της Νέας Ελβετίας και οι αναγκαίες μελέτες που πρέπει να υλοποιηθούν για τον σταθμό μετεπιβίβασης της Μίκρας ( τερματικός σταθμός Μετρό Καλαμαριάς).

Έγινε αναφορά στη διοικητική ανασυγκρότηση του OΣΕΘ και τη μετάβαση του Οργανισμού στην επόμενη μέρα ως «ομπρέλα» στα μέσα αστικής μαζικής μεταφοράς της Θεσσαλονίκης ( αστικής και περαστικής συγκοινωνίας) μετά τη λειτουργία του Μετρό.

Επίσης συζητήθηκε η πορεία του διεθνούς διαγωνισμού για το συγκοινωνιακό έργο της ΠΕ Θεσσαλονίκης που διεξάγεται με σύγχρονους όρους ποιότητας και προϋποθέσεις αξιοπιστίας για 40 με 45 λεωφορειακές γραμμές που θα λειτουργήσουν με σύγχρονο στόλο 220 οχημάτων για μια δεκαετία από την έναρξη υλοποίησης του σχεδιασμού το 2025.