• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr
Πρόσκληση σε συνάντηση προς τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Πανοράματος για τη συν-διαμόρφωση νέας υπηρεσίας μετακίνησης προσαρμοσμένης στη ζήτηση (Demand Responsive Transport)

Αυγ 30, 2023 | Νέα-Ανακοινώσεις

Πρόσκληση σε συνάντηση προς τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Πανοράματος για τη συν-διαμόρφωση νέας υπηρεσίας μετακίνησης προσαρμοσμένης στη ζήτηση (Demand Responsive Transport)!

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) και ο ΟΣΕΘ Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο UPPER, που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση του ρόλου των Δημοσίων Μεταφορών στα πλαίσια της σκοπούμενης επίτευξης μηδενικής εκπομπής αερίων από τις μεταφορές.

Στο πλαίσιο του ρόλου τους στο έργο αυτό και σε συνεργασία με τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, οι δύο φορείς προσκαλούν τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Πανοράματος σε συνάντηση με στόχο τη συν-διαμόρφωση μιας νέας υπηρεσίας μετακίνησης προσαρμοσμένης στη ζήτηση, που αναμένεται να υλοποιηθεί εντός του 2024. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μέσω ενός «εφαρμοσμένου παιχνιδιού» να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το πως η συγκεκριμένη υπηρεσία μετακίνησης μπορεί να εξυπηρετήσει βέλτιστα τις ανάγκες όλων των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Πανοράματος, καθώς επίσης και συγκεκριμένων κατηγοριών μετακινούμενων (έγκυοι, συνοδοί μικρών παιδιών, άτομα με κινητικά προβλήματα, ασυνόδευτα ανήλικα, κτλ.).

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023 12:00 – 16:00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του ΙΜΕΤ, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, 6ο χλμ Χαριλάου – Θέρμης.

Ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή των πολιτών η οποία κρίνεται απαραίτητη για τη δημιουργία μιας αποδοτικής και συμπεριληπτικής υπηρεσίας.

Για επιπλέον πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής: achris@certh.gr