• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr
ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΕΘ (Μέρος 1ο)

Μαΐ 8, 2024 | Νέα-Ανακοινώσεις

Επίσκεψη στη Διεθνή Έκθεση ΝΜΕ-Next Mobility Exhibition πραγματοποιεί ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας. Η Έκθεση λαμβάνει χώρα (8-11 Μαϊου) στο Εκθεσιακό Κέντρο του Μιλάνο (Ιταλία) και μεταξύ άλλων, υπάρχει ξενάγηση στο Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλοφορίας, καθώς και επίδειξη λειτουργίας συστημάτων ηλεκτρονικών εφαρμογών e-ticketing, διαλειτουργικότητας και δρομολόγησης οχημάτων αστικής (και περιαστικής) συγκοινωνίας.

Η Αρχή Μεταφορών του Μιλάνου (Azienda Trasporti Milanesi), απόλυτα καθετοποιημένη εταιρεία σχεδιασμού και παροχής συγκοινωνιακού έργου, διαθέτει πολυάριθμο ηλεκτροκίνητο στόλο, άρτια οργανωμένους και πολυκεντρικούς τερματικούς χώρους και σταθμούς, κέντρο παρακολούθησης και ελέγχου του συγκοινωνιακού έργου, με αυτοματοποιημένα συστήματα και δράσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η επίσκεψη τόσο στο Κέντρο Ελέγχου των επίγειων μέσων όσο και στο αντίστοιχο του Μετρό (υπόγεια συστήματα). Η «αλληλεπίδραση» των Μ.Μ.Μ. στο Μιλάνο όσο και η ενεργοποίηση μέσων απόλυτα φιλικών στο περιβάλλον (τραμ, zero-emission buses κ.ά.), συμβάλλουν στη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών σε μια μεγαλούπολη, όπως το Μιλάνο, και αναβαθμίζουν τις συνθήκες σε συνθήκες βιώσιμης και οικονομικής μετακίνησης.

Περισσότερα αναμένονται μόλις ολοκληρωθεί η επίσκεψη (μαζί με ενδιαφέρον φωτογραφικό υλικό!).