• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr
Ο ΟΣΕΘ και οι πρωτοβουλίες για την ασφάλεια στις αστικές μετακινήσεις

Ιούν 12, 2023 | Νέα-Ανακοινώσεις

Στον κυκεώνα των ζητημάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια των μετακινήσεων στην πατρίδα μας και τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) σχολιάζει δυο πρόσφατες εκδηλώσεις στις οποίες φαίνεται ότι υπάρχουν και οι καλές πρακτικές και δράσεις και τα καλά αποτελέσματα, τα οποία πρέπει να σημειώνονται και να επαινούνται:

  • τη βράβευση της «ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.» με το 1ο βραβείο στο θεσμό «Health and safety awards 2023» στην κατηγορία “Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κ.λπ. για τις Αστικές και Υπεραστικές Συγκοινωνίες» για το οποίο συγχαίρει τον πρόεδρο, τη διοίκηση και τα στελέχη της, που την ανέδειξαν ως την καλύτερη εταιρεία της Ελλάδας και
  • την εκδήλωση του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης «Ασφαλής μετακίνηση με Ποδήλατο για μια Βιώσιμη Πόλη», στην οποία ενημερώθηκαν οι πολίτες για την ορθή τήρηση του ΚΟΚ, όσον αφορά την ποδηλατοκίνηση, αλλά και την ενθάρρυνση για μετακίνηση με ποδήλατο στην πόλη με ασφάλεια.

“Ο Ο.Σ.Ε.Θ., ως αναθέτων φορέας συγκοινωνιακού έργου στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, αισθανόμαστε ικανοποίηση για τις συνεχείς προσπάθειες αναβάθμισης των συνθηκών ασφάλειας στις αστικές συγκοινωνίες για τις περιοχές που αφορούν τον φορέα μας και που καταβάλλει η ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.  Κύρια επιδίωξη για τον Ο.Σ.Ε.Θ. είναι η συμμόρφωση όλων των παρόχων της συγκοινωνίας με τις αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας και άνεσης των επιβατών και, επομένως, ενθαρρύνουμε την ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. να συνεχίσει την προσπάθειά της, για ασφαλέστερες μεταφορές στη Θεσσαλονίκη και την περίμετρό της. Από την άλλη πλευρά, οι συνεχείς και επίμονες προσπάθειες και δράσεις του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με φορείς της πόλης μας ώστε να επικοινωνήσουν την ορθή και ασφαλή χρήση του ποδηλάτου είναι αξιέπαινοι και θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε αυτές”, ανέφερε σε δήλωσή του ο Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Σ.Ε.Θ. Γιάννης Τόσκας.