• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr
Συνάντηση ΟΣΕΘ με το Δήμαρχο Θερμαϊκού

Μαρ 23, 2018 | Νέα-Ανακοινώσεις

Στο πλαίσιο συναντήσεων με τους Δήμαρχους της ΠΕ Θεσσαλονίκης για την καταγραφή προβλημάτων προτάσεων και λύσεων εν μέσω πραγματοποίησης αναδιάρθρωσης του δικτύου αστικής συγκοινωνίας της πόλης από τον ΟΣΕΘ, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κωνσταντίνος Αμπατζάς συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Μαυρομάτη την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 στα γραφεία της ΟΣΕΘ ΑΕ. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος σε ότι αφορά την εξυπηρέτησή του από τις αστικές συγκοινωνίες καθώς και οι αυξανόμενες ανάγκες για εξυπηρέτηση ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της τουριστικής ανάπτυξης και επισκεψιμότητας στην εν λόγω περιοχή.

Από πλευράς Δήμου επισημάνθηκαν οι περιοχές που σήμερα έχουν πολύ χαμηλή εξυπηρέτηση ή δεν εξυπηρετούνται επαρκώς όπως για παράδειγμα η Άνω Περαία και οι Νέοι Επιβάτες καθώς και οι περιοχές της Κάτω Περαίας και των Κάτω Νέων Επιβατών και αναζητήθηκαν σχετικές λύσεις για την εξυπηρέτησή τους. Επιπλέον, έγινε λόγος για την ανάγκη αύξησης των δρομολογίων σε όλη την περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες λόγω της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης καθώς και για την αναβάθμιση των συνθηκών μετακίνησης εντός των λεωφορείων.

Ο Πρόεδρος  του ΟΣΕΘ κ. Αμπατζάς επεσήμανε ότι παρά τις δεδομένες επιχειρησιακές δυνατότητες του ΟΑΣΘ σε ότι αφορά τον στόλο των λεωφορείων είναι δυνατό να γίνουν παρεμβάσεις στο δίκτυο προς όφελος των μετακινουμένων και να προσαρμοστούν τα δρομολόγια στο πλαίσιο της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης για μετακινήσεις από και προς το Δήμο ενώ αναφέρθηκε και στην δημοτική συγκοινωνία η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει συμπληρωματικά στην υφιστάμενη εξυπηρέτηση από αστική συγκοινωνία. Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας ενώ ΟΣΕΘ και Δήμος δεσμεύτηκαν για τη συνέχισή της, με ανταλλαγή προτάσεων και λύσεων σε τεχνικό επίπεδο.

Στη συνάντηση παραυρέθηκε και η επιστημονική συνεργάτης του ΟΣΕΘ συγκοινωνιολόγος κ. Χρύσα Βίζμπα.