• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr
ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΣΕΘ KAI ΔHMOY ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ

Ιαν 25, 2023 | Νέα-Ανακοινώσεις

Η πρώτη μελέτη του πολυτροπικού σταθμού μετεπιβίβασης αστικής συγκοινωνίας και η οδική προσέγγιση του τερματικού σταθμού «Μίκρα» του Μετρό Θεσσαλονίκης στην επέκταση προς την Καλαμαριά, παρουσιάστηκε και συζητήθηκε διεξοδικά σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες 24.01.2023, σε κλίμα θετικής συνεργασίας, στα γραφεία του ΟΣΕΘ. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ναταλία Παντελίδου, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου (κα Μανουσαρίδου και κα Δέννη) καθώς και η Διοίκηση και στελέχη του ΟΣΕΘ και των μελετητών, που συνδέθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως είναι γνωστό, η περιοχή του Σταθμού Μετεπιβίβασης στη Μίκρα αποτελεί τον αρχικό σταθμό της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης στα νοτιο-ανατολικά της περιοχής της Καλαμαριάς. Είναι νευραλγικός χώρος για τους μετακινούμενους της Θεσσαλονίκης, αφού προβλέπεται να συνδέσει και τον αναβαθμισμένο Αερολιμένα «Μακεδονία» με το κέντρο. Για τους λόγους αυτούς, επιλέχθηκε από την ΟΣΕΘ ΑΕ ως σταθμός κομβικής σημασίας, με στόχο να εξετασθούν σενάρια λειτουργικών λύσεων ως προς την προσπέλαση και την ασφαλή κυκλοφορία ΙΧ οχημάτων, πεζών, ποδηλάτων και λεωφορείων αστικής συγκοινωνίας.

Οι προκλήσεις και τα προβλήματα για την προώθηση των λύσεων και την υλοποίηση του έργου αυτού θα αντιμετωπισθούν από κοινού τόσο με το Δήμο Καλαμαριάς αλλά και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (για το οδικό δίκτυο) όσο με τους λοιπούς αρμόδιους φορείς.