• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr
Ο ΟΣΕΘ στις εργασίες της 47ης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Ευρωπαϊκών Μητροπολιτικών Αρχών Μεταφορών (EMTA), που διεξήχθη στη Λισαβόνα, στις 4-6 Μαΐου 2022

Μαΐ 27, 2022 | Νέα-Ανακοινώσεις

Η Διεθνής Ένωση Ευρωπαϊκών Μητροπολιτικών Αρχών Μεταφορών (ΕΜΤΑ) έχει ως σκοπούς το διάλογο, την ανταλλαγή πληροφοριών και τις σύγχρονες εφαρμογές τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών επί θεμάτων που αφορούν τον σχεδιασμό, την οργάνωση και τις πολιτικές ανάπτυξης, μεταξύ των δημόσιων φορέων παροχής αστικών συγκοινωνιών που δραστηριοποιούνται στις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές πόλεις και μητροπολιτικές περιοχές. Οι εργασίες της 47ης Γεν. Συνέλευσης της EMTA έλαβαν χώρα στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας στις 4-6 Μαΐου 2022.

Ο ΟΣΕΘ ως ενεργό μέλος της Ένωσης από το 2019 συμμετείχε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του κ. Γιάννη Τόσκα. Στις εργασίες ως δυνητικό νέο μέλος συμμετείχε εκπροσωπώντας τον ομόλογο φορέα της Μητροπολιτικής Περιοχής Αθήνας (ΟΑΣΑ) η Διευθύνουσα Σύμβουλος του κα Ίριδα Αντωνοπούλου (βλ. φωτο). Δόθηκε η ευκαιρία για ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων τόσο για κοινού ενδιαφέροντος διμερή όσο και διεθνή θέματα βιώσιμης κινητικότητας, διαγωνισμών, αναθέσεων έργου και τήρησης Κανονισμών και προδιαγραφών στις Δημόσιες Αστικές Μεταφορές.

Από τις εργασίες έγινε σαφές ότι οι υπεύθυνοι φορείς μοιράζονται τις ίδιες σκέψεις και σύγχρονες προκλήσεις, όπως η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, οι τρόποι ανάκαμψης των φορέων από τα περιοριστικά μέτρα της μετακίνησης λόγω Covid-19 κ.ά.π. Κατά το κλείσιμο των εργασιών ανανεώθηκε το ραντεβού για τη Βιέννη, όπου στις 19 έως 21 Οκτωβρίου 2022 θα διενεργηθεί η 48η  Συνέλευση.