• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr
Με επιτυχία οργανώθηκε και φέτος η Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο

Σεπ 23, 2022 | Νέα-Ανακοινώσεις

Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου) ο ΟΣΕΘ συμμετείχε και στήριξε τόσο τις εκδηλώσεις του Δ. Νεάπολης – Συκεών όσο και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής των Πεύκων συγκοινωνιολόγοι του ΟΣΕΘ υποστήριξαν τη δράση «Πάρε το ποδήλατο σου και έλα…», η οποία απευθυνόταν σε μικρούς και μεγάλους.

To απόγευμα της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της Ευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο, ο ΟΣΕΘ συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης που έλαβαν μέρος στο εξωτερικό αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου. Η εκδήλωση περιλάμβανε παράλληλες υπαίθριες δραστηριότητες και στόχο είχε την ενημέρωση των πολιτών, όλων των ηλικιών, σχετικά με θέματα Βιώσιμης Κινητικότητας και Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Την εκδήλωση χαιρέτησε μεταξύ άλλων και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ κ. Γιάννης Τόσκας ο οποίος ανέδειξε το θέμα της σπουδαιότητας της χρήσης μη μηχανοκινήτων μέσων στην καθημερινή κυκλοφορία.

Ο ΟΣΕΘ με την παρουσία του στήριξε τη συμβολική πορεία ποδηλάτων και πατινιών που πραγματοποιήθηκε στη λήξη των εκδηλώσεων στο πλακόστρωτο της παραλίας διαθέτοντας στους παρευρισκόμενους προωθητικό υλικό και αναμνηστικά δώρα.

Οι παραπάνω δράσεις έγιναν σε παράλληλη εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης κινητικότητας του Ευρωπαϊκού Έργου PE4TRANS της Ερευνητικής Ομάδας Σχεδιασμού Μεταφορών του ΑΠΘ