• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr
H Θεσσαλονίκη υποδέχεται τον πρώτο Bus Ambassador»

Οκτ 29, 2019 | Νέα-Ανακοινώσεις

Η Θεσσαλονίκη απέκτησε σήμερα τον πρώτο πανελλαδικά Bus Ambassador (ή amBUSsador), κατά τα πρότυπα των αντίστοιχων ρόλων της εξυπηρέτησης των ταξιδιωτών σε πολλά αεροδρόμια παγκοσμίως (Transit Ambassador και Airport Ambassador). Έργο του είναι η διευκόλυνση της χρήσης των αστικών συγκοινωνιών, κυρίως από τους τουρίστες και τους επισκέπτες που φτάνουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τον σχεδιασμό βιώσιμων και ποιοτικών μετακινήσεων ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ Α.Ε.) ενέκρινε πρόσφατα Κανονισμό που μεταξύ άλλων προβλέπει εργαζόμενους του ως «Συμπαραστάτες του Επιβάτη» σε ρόλους εξατομικευμένης παροχής διευκόλυνσης του επιβατικού κοινού και ιδιαίτερα των κατηγοριών που χρήζουν περισσότερης βοήθειας όπως ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ ή επισκέπτες.
Ο amBUSsador είναι ο πρώτος ρόλος Συμπαραστάτη του Επιβάτη που υλοποιείται και ο οποίος θα βρίσκεται τις καθημερινές μεταξύ του χώρου των Αφίξεων του «Μακεδονία» και των εγκαταστάσεων του ΟΑΣΘ ώστε να βοηθά τους επισκέπτες δίνοντάς τους πληροφορίες για τις μετακινήσεις στην πόλη. Θα τους ενημερώνει για το πώς θα φτάσουν στον προορισμό τους, πώς θα μετακινηθούν στην πόλη κατά τις ημέρες της διαμονής τους και πώς θα επιστρέψουν στο αεροδρόμιο, δίνοντας έμφαση σε τυχόν προβλήματα στις μετακινήσεις για τα οποία θα πρέπει να είναι ενήμεροι ώστε να μπορούν να μετακινηθούν αποτελεσματικά και χωρίς άγχος. Παράλληλα, θα ενημερώνει και επικουρεί σε ειδικά ζητήματα όπως η αξιοποίηση χρήσης των ειδικών οχημάτων του ΟΑΣΘ για εξυπηρέτηση των ΑμεΑ.
Σκοπός του ΟΣΕΘ είναι τόσο να διευκολύνεται η μετακίνηση των ανθρώπων που φτάνουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» αλλά και η πρώτη εντύπωση του επισκέπτη της Θεσσαλονίκης να είναι περισσότερο θετική.
Ο θεσμός του Bus Ambassador μετά την πιλοτική εφαρμογή του στο αεροδρόμιο στις ώρες της μεγάλης πρωινής αιχμής, θα επεκταθεί σταδιακά χρονικά ως προς τις ώρες λειτουργίας του «Μακεδονία», ενώ υπάρχει πρόθεση να επεκταθεί και στον σταθμό των «ΚΤΕΛ Μακεδονία».

* Στη φωτό ο πρώτος amBUSsador Χρήστος Λαζαρίδης με το διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕΘ Ιωάννη Τσιωνά και τους συγκοινωνιολόγους Παναγιώτη Βλαχοδημητρόπουλο και Χριστιάνα Κωνσταντινίδου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».