• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr
«ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΟΣΕΘ – Δ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ – ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ Μ.Μ.Μ. ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΜΙΚΡΟΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»

Μαΐ 30, 2022 | Διαγωνισμοί, Νέα-Ανακοινώσεις

Με ποδηλατοδρομία και αναμνηστικά δώρα του ΟΣΕΘ σε ποδηλάτες που θα συμμετάσχουν σε αυτή στο Δήμο Καλαμαριάς θα κορυφωθεί την Κυριακή 05.06.2022 (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος) ο φετινός κύκλος εκδηλώσεων πρωτοβουλιών βιώσιμης κινητικότητας και περιορισμού της χρήσης μηχανοκίνητων μέσων μετακίνησης, δράση που αποτελεί, άλλωστε, κοινό Ευρωπαϊκό στόχο και βασική πολιτική στις μετακινήσεις.

Ο Δήμος Καλαμαριάς, ο ΟΣΕΘ και η Ερευνητική Ομάδα Μεταφορών P4Trans του Α.Π.Θ. διοργανώνουν λαϊκή ποδηλατοδρομία και παράλληλα δρώμενα ενημέρωσης, με στόχο να γίνει βίωμα όλων η ασφαλής, γρήγορη και άνετη η περιβαλλοντικά φιλική χρήση του ποδηλάτου που προάγει και τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Ο ΟΣΕΘ προκρίνει και ενισχύει τις λύσεις της χρήσης των Μ.Μ.Μ. μέσω αύξησης της διάθεσης «καθαρών» οχημάτων αστικής συγκοινωνίας, άμεσης κατασκευής σύγχρονων τερματικών χώρων, επιτάχυνσης οριστικής λειτουργίας των σταθμών και του έργου του μετρό, αύξηση της χρήσης μέσων μικροκινητικότητας (ηλεκτροκίνητα δίκυκλα κ.ά.), του συνεπιβατισμού και των μετεπιβιβάσεων κ.ά.π.