• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr
Ο ΟΣΕΘ έλαβε το “πράσινο φως” από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την ανάληψη εποπτείας και χρηματοδότησης της λειτουργίας 6 περιαστικών γραμμών από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Μαΐ 21, 2021 | Νέα-Ανακοινώσεις

«Πράσινο φως» άναψε το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη συνέχιση του έργου έξι περιαστικών γραμμών από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Έτσι, τις επόμενες μέρες, θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση μεταξύ του ΟΣΕΘ και της ΚΤΕΛ.

«Το συγκοινωνιακό έργο συνεχίζεται αδιατάρακτα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, με τις έξι γραμμές, οι οποίες είχαν ανατεθεί στο ΚΤΕΛ τον Μάιο του 2019, να κυκλοφορούν απρόσκοπτα, μολονότι η σύμβαση λήγει σήμερα.

Μάλιστα, ειδικότερα, έως ότου υπογραφεί αυτή η νέα σύμβαση -που θα εποπτεύει εξολοκλήρου ο ΟΣΕΘ- με διάρκεια έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2022 (επίσημη λήξη λειτουργίας του έργου του ΟΑΣΘ), υπογράφηκε με τάχιστες διαδικασίες ειδική σύμβαση – γέφυρα, διάρκειας λίγων ημερών, προκειμένου να μην υπάρξει κανένα κενό στην κάλυψη των δρομολογίων», εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας.

Στα δύο αυτά χρόνια εξυπηρετήθηκαν, σε καθημερινή βάση και με πληρότητα, περιοχές των Δήμων Δέλτα, Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Χαλκηδόνας, με περίπου 380 δρομολόγια από και προς τη Θεσσαλονίκη και συνολικό κόστος (διετίας) περίπου 9,5 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για τις γραμμές 85 «Θεσσαλονίκη – Ευαγγελίστρια», 86 «Θεσσαλονίκη – Λαγκαδίκια», 89 «ΚΤΕΛ – Ξηροχώρι – Ακροπόταμος», 90 «Μάλγαρα – Κουφάλια», 91 «Τοπικό Λαγκαδά» και 92 «Κουφάλια- επεκτάσεις».