• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr
Επίσκεψη του υφυπουργού Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου στον ΟΣΕΘ

Ιούλ 10, 2024 | Νέα-Ανακοινώσεις

Τα γραφεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ΟΣΕΘ επισκέφτηκε ο υφυπουργός υποδομών και μεταφορών αρμόδιος για θέματα μεταφορών Βασίλης Οικονομου σε μια πρώτη συσκεψη με τον πρόεδρο Γιάννη Καλογερούδη και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Τόσκα.

Τον υφυπουργό συνόδευε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς και ο Γιώργος Καλαφατάς σύμβουλος του υφυπουργού Μεταφορών.

Στην συσκεψη ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας ανέλυσε στον υφυπουργό τα νεα δεδομένα στις συγκοινωνίας οπως αυτά θα προκύψουν από τον νέο συγκοινωνιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης που θα καλύπτει όλους τους δήμους της ΠΕ.

Ενημέρωσε τον υφυπουργό μεταφορών και τους συνεργάτες του για τους σταθμούς μετεπιβίβασης Νέα Ελβετία και ΝΣΣ και το επίπεδο ετοιμότητας των τερματικών σταθμών. Ο κ Τόσκας έκανε εκτενή αναφορά στις μελέτες που εκπόνησε ο ΟΣΕΘ για τον σταθμό Νέα Ελβετία, τη συνολική οργάνωση των χώρων στάθμευσης στην επιφάνεια του σταθμού του Μετρό, τη διάνοιξη της οδού Μιχ. Ψελλού μαζί με το σχεδιασμό των κυκλοφοριακών κόμβων, για τη λειτουργική σύνδεσή της οδού με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο.
Συζητήθηκε και ο σχεδιασμός για τον σταθμό μετεπιβίβασης στην Μίκρα τον αρχικό σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης στα νοτιο-ανατολικά της περιοχής της Καλαμαριά.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η ετοιμότητα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και η περαιτέρω ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με τις προσθήκες που θα γίνουν όταν θα ολοκληρωθεί ο διεθνής διαγωνισμός που αφορά στο συγκοινωνιακό έργο της ΠΕ Θεσσαλονίκης με σύγχρονους όρους ποιότητας και προϋποθέσεις αξιοπιστίας.

Παρόντες ήταν συνεργάτες του υφυπουργού Κατερίνα Τσαβαλά, Δ/ντρια Λειτουργίας, Σαμ Σαλέμ, Δ/ντής Συγκοινωνιακού Έργου η Ιφιγένεια Μπαλαμπέκου και η Φυγαλία Παπαγεωργιου, εκτελεστικό μέλος του ΔΣ