• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr
Παράταση της κυκλοφορίας των ταξί στις λεωφορειολωρίδες

Οκτ 30, 2020 | Νέα-Ανακοινώσεις

Την παράταση της κυκλοφορίας των ταξί στις ειδικές λωρίδες αποκλειστικής διέλευσης λεωφορείων που έχουν καθοριστεί στη Θεσσαλονίκη για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εισηγείται ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να τροποποιηθεί η σχετική υπουργική απόφαση, η οποία έχει ισχύ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, ο ΟΣΕΘ αποφάσισε την ελεύθερη διέλευση των ταξί από τις λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021, καθημερινά και καθ’ όλο το 24ωρο, εφόσον υπάρχει επιβάτης. Η στάση των ταξί εντός των ειδικών λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας των λεωφορείων προκειμένου να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται επιβάτες, θα γίνεται στις ειδικές εσοχές.

Η σχετική απόφαση ελήφθη για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων με ταξί και για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid – 19. Στο τέλος της χρονικής περιόδου θα επαναξιολογηθούν με ειδικές έρευνες του ΟΣΕΘ οι διαμορφωμένες συνθήκες στην αστική συγκοινωνία και στη λειτουργία των λεωφορειολωρίδων στην πόλη, με απώτερο σκοπό τη διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών.

Στο μεταξύ, ο ΟΣΕΘ ανακοινώνει ότι με την ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης στο τέταρτο επίπεδο προληπτικών μέτρων και για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, η πληρότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς ορίζεται στο 50%.