• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr
Ξεκίνησε η διαδικασία για την ενίσχυση της αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη

Δεκ 16, 2019 | Νέα-Ανακοινώσεις

Σε σώμα συγκροτήθηκε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, κάνοντας έτσι την αρχή για την ενίσχυση της αστικής συγκοινωνίας στην πόλη.
Κι αυτό, καθώς ο ΟΣΕΘ είναι αρμόδιος για τον σχεδιασμό, την εποπτεία και τον συντονισμό των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.
Στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του φορέα για το 2020 ενώ πρώτο και επείγον μέλημα ήταν να τρέξει η διαδικασία της συμφωνίας με τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η απόφαση του νέου διοικητικού συμβουλίου για την προώθηση της εισήγησης στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την ανάθεση (25) επιπλέον γραμμών του ΟΑΣΘ στο ΚΤΕΛ, κάτι που θα υλοποιηθεί μέσω συμβάσεων που θα υπογραφούν μεταξύ της ΟΣΕΘ ΑΕ και της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης (σε σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ Σερρών, Χαλκιδικής και Κιλκίς), όπως προβλέπεται από τον σχετικό νόμο.
Υπενθυμίζουμε πως έξι γραμμές του ΟΑΣΘ παραχωρήθηκαν στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης από τον Μάιο του 2019 και ήδη λειτουργούν αποτελεσματικά.
Τόσο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Καλογερούδης όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Συγκοινωνιολόγος κ. Γιάννης Τόσκας αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα για την υπογραφή της σύμβασης που θα αρχίσει να εξομαλύνει την κατάσταση εξυπηρέτησης των μετακινούμενων με τα αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, κάτι που πρέπει -και μπορεί- να γίνει ορατό το συντομότερο δυνατό!

Η νέα διοίκηση του ΟΣΕΘ έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Γιάννης Καλογερούδης.
Διευθύνων Σύμβουλος: Γιάννης Τόσκας
Μέλη: Φυγαλία Παπαγεωργίου, Αικατερίνη Καρασαββίδου, Θρασύβουλος Διαμαντής, Κωνσταντίνος Πάλλας (Εκπρόσωπος ΠΚΜ), Ευθύμιος Φωτόπουλος (Εκπρόσωπος Δήμου Θεσσαλονίκης, Εντεταλμένο εκτελεστικό μέλος), Παντελής Τσακίρης (Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Εκπρόσωπος ΠΕΔ-ΚΜ), Πάρις Μπίλλιας (Εκπρόσωπος ΤΕΕ-ΤΚΜ)