• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr
Θα ήταν λάθος η κατάργηση της στάσης «Πλατεία Αριστοτέλους»

Δεκ 29, 2020 | Νέα-Ανακοινώσεις

Ανέφικτη είναι η πρόταση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, περί κατάργησης της στάσης των λεωφορείων επί της Εγνατίας 72 και εξυπηρέτησής τους στον τερματικό σταθμό επί της Αριστοτέλους 26 (πέταλο).

Συγκεκριμένα, η στάση «Πλατεία Αριστοτέλους» είναι μία από τις κεντρικότερες στάσεις του ιστορικού κέντρου της πόλης της Θεσσαλονίκης και παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να μετεπιβιβασθούν σε άλλες λεωφορειακές γραμμές και να κατευθυνθούν προς λοιπά τμήματα της πόλης. Εάν υποτεθεί ότι ορισμένες γραμμές παύουν να σταματούν επί της οδού Εγνατία στη στάση Πλατεία Αριστοτέλους (αλλά μόνο στο επονομαζόμενο «πέταλο της Αριστοτέλους»), θα δημιουργείται φάλαγγα μεγάλων οχημάτων με αποτέλεσμα μεγαλύτερο συγχρωτισμό και σημαντικές καθυστερήσεις στη γενικότερη κυκλοφορία. Αυτό θα συμβεί επειδή το «πέταλο» εξυπηρετεί τις λεωφορειακές γραμμές ώστε να πραγματοποιήσουν αναστροφή και να κατευθυνθούν δυτικά.

«Ο ΟΣΕΘ, ως ο αποκλειστικά υπεύθυνος φορέας για θέματα τα οποία σχετίζονται με την ανάπτυξη, το συντονισμό, την εποπτεία και τον έλεγχο των Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη, ευχαριστεί θερμά όλους όσους καταθέτουν αιτήματα τα οποία στοχεύουν στη βελτίωση του παρεχόμενου συγκοινωνιακού έργου στην περιοχή ευθύνης του. Όλες οι προτάσεις που διατυπώνονται, εξετάζονται διεξοδικά, καθώς γνώμονας και μέλημά μας είναι η άρτια εξυπηρέτηση των εργαζομένων και των χρηστών της αστικής συγκοινωνίας», τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, Γιάννης Τόσκας.