• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr
Η νέα ενίσχυση της αστικής συγκοινωνίας από τον ΟΣΕΘ στη Θεσσαλονίκη για διευκόλυνση μετακίνησης λόγω των έργων της υπερυψωμένης λεωφόρου (flyover)

Δεκ 1, 2023 | Νέα-Ανακοινώσεις

Ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) μαζί με τα ΚΤΕΛ προχωρούν σήμερα σε μια ακόμη σημαντική βελτίωση για τις μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη. Αφορά στην παραλλαγή – τροποποίηση της λεωφορειακής γραμμής Νο 36 «Βούλγαρη – ΚΤΕΛ Χαλκιδικής – περιοχή COSMOS – Α.Σ. ΙΚΕΑ» για όλες τις καθημερινές ημέρες της χειμερινής και θερινής περιόδου. Εντάσσεται μία νέα πολύ χρήσιμη διαδρομή στο πρόγραμμα λειτουργίας με την ονομασία Νο 36Χ «Α.Σ. ΙΚΕΑ – Τριανδρία» (για τις ώρες αιχμής της ημέρας 06.45-17.00).


Εικόνα 1: Διαδρομή Λεωφορειακής Γραμμής Νο 36Χ «Α.Σ. ΙΚΕΑ – Τριανδρία»

Αυτή είναι η πέμπτη κατά σειρά σοβαρή ενισχυτική παρέμβαση στις συγκοινωνίες που κάνει ο ΟΣΕΘ μετά την ενίσχυση της γραμμής Νο.45 με επιπλέον δρομολόγια και τις αντίστοιχες προσθήκες νέων διαδρομών εξυπηρέτησης στις γραμμές Νο.43, Νο 45 και Νο.55. Στόχος είναι η διαρκής βελτίωση παροχής του συγκοινωνιακού έργου παράλληλα με τις εργασίες κατασκευής της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου «flyover» και της αυξημένης ανάγκης εξυπηρέτησης των μετακινούμενων. «Προσθέσαμε, με την πολύτιμη στήριξη του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, μια σύνθετη γραμμή, με περίπου 20+20 νέα δρομολόγια, με 6 λεωφορεία. Η γραμμή είναι ταυτόχρονα διαμπερής και εγκάρσια ώστε να εξυπηρετούνται και κάθετες μετακινήσεις άκρων της πόλης. Τα έργα κατασκευής του flyover προχωρούν κανονικά χωρίς οι επιπτώσεις τους να είναι φόβητρο στην καθημερινότητα στις μετακινήσεις των Θεσσαλονικέων οι οποίοι συνεργάζονται, χρησιμοποιούν την αστική συγκοινωνία, δείχνουν ωριμότητα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας.