• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΟΣΕΘ-ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2022

Μαρ 31, 2022 | Νέα-Ανακοινώσεις

Σήμερα στα γραφεία του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, που είναι η εποπτεύουσα Αρχή Δημοσίων Συγκοινωνιών, υπογράφηκε μεταξύ του ΟΣΕΘ, των εκπροσώπων της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. και τριών συνεργαζόμενων ΚΤΕΛ, η νέα σύμβαση εκτέλεσης του συγκοινωνιακού έργου (25) γραμμών της αστικής συγκοινωνίας έως την 31η Δεκεμβρίου του 2022 που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Με τον τρόπο αυτόν, μετά από πολλές προσπάθειες, μελέτη και προετοιμασία, ο ΟΣΕΘ κατόρθωσε να ξεπεράσει κάθε δυσκολία και να ολοκληρώσει μια παρέμβαση που δρομολογήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από τον Μάιο του 2019. Έδωσε τη δυνατότητα σε ιδιώτες να στηρίξουν το έργο του ΟΑΣΘ ως παρόχου συγκοινωνίας, εκεί ακριβώς που «πονούσε» περισσότερο: στις περιαστικές γραμμές της Θεσσαλονίκης. Τριάντα μία (31) βασικές γραμμές εξυπηρετούνται πλέον σήμερα υποδειγματικά από την ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. (σε σύμπραξη με τις ΚΤΕΛ ΣΕΡΡΩΝ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΙΛΚΙΣ), διώχνοντας το βάρος από τις πλάτες του ΟΑΣΘ και δίνοντας εξυπηρέτηση στη συγκοινωνία σε ποσοστό 40-45% της καθημερινότητας του ΟΑΣΘ, από πλευράς χιλιομέτρων.

«Ήδη εδώ και σχεδόν τρία χρόνια οι μετακινούμενοι 31 γραμμών της Θεσσαλονίκης εκφράζουν την ικανοποίησή τους, αφού τα ΚΤΕΛ, με σύγχρονο στόλο 145 οχημάτων και 410 εργαζομένων, εκτελούν με απόλυτη αξιοπιστία, άνεση και ασφάλεια περίπου 2400 δρομολόγια καθημερινά, με πολύ χαμηλότερο κόστος συγκριτικά με τον ΟΑΣΘ. Με την αμέριστη στήριξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, μας δίνεται η δυνατότητα να προετοιμάσουμε οργανωμένες και λειτουργικές λύσεις εξυπηρέτησης για σήμερα αλλά και για το μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας.