• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΣΕΘ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ (Autonomy World Expo) ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ (22-23.3.2023)

Μαρ 29, 2023 | Νέα-Ανακοινώσεις

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας, προσκεκλημένος από το Δίκτυο POLIS συμμετείχε εκπροσωπώντας την εταιρεία με ομιλία στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ (Autonomy World Expo). Η Έκθεση που διεξήχθη για 5η φορά στις εντυπωσιακές αίθουσες του Εκθεσιακού Κέντρου της Πύλης των Βερσαλλιών (Παρίσι), είχε κεντρικό θέμα τη βιώσιμη μετακίνηση, τα πρόσφατα επιτεύγματα στις Καινοτομίες των επιχειρήσεων, των βιομηχανιών και των start up του τομέα και την ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει να ανησυχεί όλους τους Ευρωπαίους για το κόστος, τα προϊόντα και τη διαθεσιμότητα των πόρων της ενέργειας. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Οι ανανεώσιμες πηγές δίνουν ώθηση στη μεγάλη ζήτηση για ενέργεια, με αύξησή τους στο μερίδιό τους κατά 90% ενώ και οι εκπομπές ρύπων μειώθηκαν παγκοσμίως κατά 2,5% το 2022. Οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων σημείωσαν διεθνώς αύξηση κατά 55% το έτος 2022, σχεδόν κατά 10 εκατ. νέα οχήματα (με το 25% από αυτά να έχει απορροφηθεί στην Κίνα!).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ συμμετείχε σε ανοικτό forum συζήτησης για την ηλεκτροκίνηση (23.3.2023) και τους σταθμούς φόρτισης και παρουσίασε την τρέχουσα αλλά και τη σχεδιαζόμενη κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με την πρόβλεψη για την ευόδωση του μεγάλου διαγωνισμού του ΥΠΟΜΕ (α’ φάση) και την σχεδιαζόμενη παράδοση 120-130 νέων απλών (12μ.) ηλεκτροκίνητων οχημάτων αυτονομίας (135/180Km) για εμπλουτισμό του στόλου των παρόχων στη Θεσσαλονίκη, τα ζητήματα που προκύπτουν από τη συνετή χωροθέτηση των φορτιστών, τη συνεργασία με φορείς αυτοκίνησης, την τοπική αυτοδιοίκηση κ.ά.π.

Το μεγάλο ευρωπαϊκό δίκτυο συνεργασίας πόλεων και φορέων POLIS οργάνωσε χρήσιμες συναντήσεις εταίρων, συνεργατών και συγκοινωνιακών φορέων που σχετίζονται με τη βιώσιμη κινητικότητα, τις πρωτοβουλίες και τις πρωτοποριακές προτάσεις. Συζητήθηκαν στρατηγικές συμμετοχές εταίρων στο πλαίσιο της επιτροπής Διοίκησης του Δικτύου και ανακοινώθηκαν νέες συνεργασίες με πληθώρα συγκοινωνιακών φορέων και Αρχών, όπως είναι ο ΟΣΕΘ, σε παν-ευρωπαϊκό επίπεδο διαλόγου.