• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr
Στα γραφεία του ΟΣΕΘ ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής

Δεκ 22, 2022 | Νέα-Ανακοινώσεις

Στα γραφεία του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) πραγματοποίησε επίσκεψη στις 19 Δεκεμβρίου  ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο και τον Γ.Γ. Μεταφορών του Υπουργείου Γιάννη Ξιφαρά.

Ήταν η δεύτερη επίσκεψη μέσα σε λίγους μήνες και στη σχετική σύσκεψη που ακολούθησε έδωσαν το «παρών» εκ μέρους του Οργανισμού ο Πρόεδρος Γιάννης Καλογερούδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιάννης Τόσκας. Παραβρέθηκε εκ μέρους του παρόχου της συγκοινωνίας (ΟΑΣΘ) ο Πρόεδρος του, Κώστας Ταγγίρης.

Συζητήθηκαν θέματα, όπως:

  • Οι διαρκείς ενέργειες του ΟΣΕΘ για την πληρέστερη οργάνωση της αστικής και περιαστικής συγκοινωνίας στην ΠΕ Θεσσαλονίκης τόσο με τον ΟΑΣΘ όσο και με υποστηρικτική συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα κατά την τελευταία τριετία (2019-2022)
  • Η αναγκαία βελτίωση των υπηρεσιών του ΟΑΣΘ (με τα νέα οχήματα εξυπηρέτησης των ΑμεΑ και της ανασυγκρότησης του υπάρχοντος στόλου του) και, βέβαια, ο νέος “συγκοινωνιακός χάρτης” της Θεσσαλονίκης που αναμένεται να υπάρξει στο 2023 τόσο με τα νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα (α’ φάση διαγωνισμού του ΥΠΟΜΕ) όσο και με την υλοποίηση της μελέτης αναδιάρθρωσης των γραμμών που κρίνεται αναγκαία (αφού το μετρό θα έρθει στη ζωή μας μόλις σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα!).
  • Το τεράστιο έργο του ΟΣΕΘ σχετικά με τον Τερματικό Σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης στη Νέα Ελβετία του Δ. Θεσσαλονίκης και η συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δ. Θεσσαλονίκης για να προχωρήσει η υλοποίησή του
  • Η διερεύνηση ζητημάτων και πολιτικών ως προς το μελλοντικό έργο των αστικών συγκοινωνιών (ενιαίο εισιτήριο, διαγωνιστικές διαδικασίες, ψηφιακός μετασχηματισμός, τιμολογιακή πολιτική κ.ά.π.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με αμοιβαία ανταλλαγή “ευχών Χριστουγέννων και Νέου Έτους”! Ο Υπουργός και η ιεραρχία του Υπουργείου ευχήθηκαν στους εργαζομένους του ΟΣΕΘ και, τέλος, δόθηκε από όλους το σύνθημα για την ακόμη πιο συγκροτημένη και αποτελεσματική προσπάθεια και συνεργασία για την προώθηση του έργου των συγκοινωνιών, της εξυπηρέτησης των μετακινούμενων και της βιώσιμης κινητικότητας στη Θεσσαλονίκη.