• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr
Πρωτοβουλία για την απελευθέρωση των οδεύσεων των λεωφορειακών γραμμών αναλαμβάνει ο ΟΣΕΘ

Δεκ 13, 2018 | Νέα-Ανακοινώσεις

Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση φαινομένων παράνομης στάσης και στάθμευσης οχημάτων που έχει ως αποτέλεσμα να εμποδίζεται η διέλευση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, δυσχεραίνοντας την καθημερινότητα των πολιτών, αναλαμβάνει ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης.
Λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο την τυπική αρμοδιότητά του στα θέματα αυτά, αλλά την ουσιαστική ανάγκη αποσυμφόρησης του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης, ο ΟΣΕΘ συγκαλεί σύσκεψη εργασίας με θέμα την λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων που θα συμβάλλουν καθοριστικά στον περιορισμό φαινομένων παράνομου παρκαρίσματος και θα διευκολύνουν την απρόσκοπτη διέλευση των ΜΜΜ.
Η πρωτοβουλία του ΟΣΕΘ, ο οποίος σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο έχει αρμοδιότητα «για τη λήψη κάθε μέτρου που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων των αστικών συγκοινωνιών και την ασφαλή και άνετη διακίνηση των επιβατών», έρχεται μετά και την τοποθέτηση από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε επιλεγμένες οδούς όπου κινούνται λεωφορεία κατακόρυφους πλαστικούς κυλίνδρους (πασαλάκια), ενέργεια η οποία αποδίδει αποτελέσματα.
Με βάση τα παραπάνω, στην προσπάθεια του ΟΣΕΘ να συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών με στόχο την απρόσκοπτη κίνηση των Μ.Μ.Μ. προτείνεται η ευρύτερη συνεργασία των αρμόδιων φορέων ώστε να επεκταθούν παρόμοια μέτρα στο υπόλοιπο Πολεοδομικό Συγκρότημα. Στην κατεύθυνση αυτή καλείται σύσκεψη εργασίας με συμμετοχή των δεκατεσσάρων δημάρχων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, του προέδρου της ΠΕΔ ΚΜ, του διευθυντή τροχαίας Θεσσαλονίκης, του προέδρου του ΟΑΣΘ και του σωματείου εργαζομένων του Οργανισμού, η όποια έχει καθοριστεί για τις 18 Δεκεμβρίου
Πρόθεση του Οργανισμού είναι να εκκινήσει μια συνεργατική διαδικασία βάσει της οποίας θα εντοπιστούν με ακρίβεια τα σημεία με τη μεγαλύτερη αρνητική συνεισφορά ώστε να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν τοπικές παρεμβάσεις.
Βασικός παράγοντας επιτυχίας εκτιμάται ότι είναι η όσο το δυνατόν περισσότερο εστιασμένη παρέμβαση, ώστε να μην απαιτείται αστυνόμευση πέραν των υφιστάμενων δυνατοτήτων.