• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε τον ΟΣΕΘ

Σεπ 9, 2020 | Νέα-Ανακοινώσεις

Πλήρης δραστηριοτήτων και επαφών ήταν η πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου για τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης. Η πρόσφατη επίσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με επικεφαλής τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή και τους Γενικούς Γραμματείς Μεταφορών και Υποδομών κ.κ. Νίκο Σταθόπουλο και Γιώργο Καραγιάννη, στα γραφεία του ΟΣΕΘ, έδωσε την ευκαιρία να ανανεωθεί ο σχεδιασμός και οι προβλέψεις για τη δημόσια αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Δόθηκε, επιπλέον, η ευκαιρία να ενημερωθεί στη σύσκεψη στο ΥΜΑΘ και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για την κατάσταση της αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη και τον προγραμματισμό του ΟΣΕΘ ως προς τη βελτίωση της παροχής του έργου στη Θεσσαλονίκη.

Ο φορέας στοχεύει στον προγραμματισμό, αλλά και στη μελλοντική ανάπτυξη της παροχής συγκοινωνιακού έργου, με κάθε μέσο μαζικής μεταφοράς στο νομό Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ, ΚΤΕΛ, Μετρό, Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία).

Με την ηγεσία του Υπουργείου συζητήθηκαν, επίσης, οι ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν, ώστε να υπάρχει σύντομα ποιοτικότερη, ασφαλέστερη και ανετότερη, από κάθε άποψη, εξυπηρέτηση του πολίτη. Επίκειται η αύξηση του στόλου του ΟΑΣΘ, με περίπου 400 οχήματα να εξυπηρετούν το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, κοντά στο τέλος του φθινοπώρου. Επομένως, θα υπάρξουν αλλαγές στον προγραμματισμό των δρομολογίων, προκειμένου να αναβαθμιστεί το συγκοινωνιακό έργο.

Οι ενέργειες για την προώθηση της Θαλάσσιας Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης ως έργου, αλλά και της εκπόνησης των ολοκληρωμένων μελετών για τους σταθμούς μετεπιβίβασης στους τερματικούς σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης, αποτελούν προτεραιότητες αιχμής για τον φορέα.

Τέλος, η έναρξη εκπόνησης της Μελέτης Ανάπτυξης Μετρό Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, καθιστούν απαραίτητες τις άμεσες ενέργειες της διοίκησης του ΟΣΕΘ στον οργανωτικό και προγραμματικό τομέα.

Αρχεία