• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr
ΝΕΑ ΚΑΘΑΡΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ

Οκτ 8, 2021 | Νέα-Ανακοινώσεις

Σε δημοπράτηση είναι επίσημα από σήμερα ο διαγωνισμός για την προμήθεια 770 αστικών λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς ανέβηκε στο σύστημα δημοσιεύσεων και επισήμως στην εφημερίδα της Ε.Ε.

Ο διαγωνισμός που διεξάγεται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι ο μεγαλύτερος του είδους του στην Ευρώπη και αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων βιομηχανιών παραγωγής λεωφορείων εντός και εκτός Ευρώπης.

Χωρίζεται σε πέντε διακριτά τμήματα προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων εταιρειών.

Ο ΟΣΕΘ συνεργάστηκε στενά με το ΥΠΟΜΕ από τις αρχές του 2020 για να ολοκληρωθεί ένας δομημένος και επιτυχημένος διαγωνισμός.

Κόστος και χρονοδιάγραμμα άφιξης των νέων οχημάτων

Το συνολικό κόστος της προμήθειας των νέων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος προαίρεσης, ανέρχεται στο συνολικό ποσό με ΦΠΑ 383.494.800 ευρώ.

Η διάρκεια της σύμβασης είναι 580 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της, δηλαδή κάτι παραπάνω από 19 μήνες. Τα πρώτα λεωφορεία αναμένεται ότι θα αρχίσουν σταδιακά να καταφθάνουν στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά το πρώτο εξάμηνο της σύμβασης. Τα 2/3 των λεωφορείων θα κυκλοφορήσουν στην Αθήνα και το 1/3 στην Θεσσαλονίκη (δηλ. περίπου 250 οχήματα).

Η χρηματοδότηση α καλυφθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και από κονδύλια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί 35 ημέρες από την γνωστοποίηση στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή περίπου στα μέσα Νοεμβρίου 2021.