• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr
Νέα πιλοτική υπηρεσία μετακίνησης πολιτών από τον ΟΣΕΘ – ΔΩΡΕΑΝ!

Μαρ 21, 2022 | Νέα-Ανακοινώσεις

Μια νέα πιλοτική υπηρεσία μετακίνησης πολιτών (FLEX BUS) παρουσιάζεται από τον ΟΣΕΘ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου MultiDEPART της πρωτοβουλίας Kick for Mobility του EIT (European Institute of Innovation & Technology). Θα ισχύσει για διάστημα ενός μήνα.

Σημειώνεται ότι το σύνολο της υπηρεσίας είναι μια προσφορά του ΟΣΕΘ για τη βιώσιμη κινητικότητα κάθε πληθυσμιακής ομάδας και θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ στο πλαίσιο του εν λόγω έργου!

Η περιοχή κάλυψης θα περιλαμβάνει τους οικισμούς Νέο Ρύσιο – Ταγαράδες – Αγ. Παρασκευή – Σουρωτή και Βασιλικά, ενώ η έναρξη και ο τερματισμός θα είναι παραπλεύρως του Τερματικού Σταθμού ΙΚΕΑ.

Οι χρήστες θα μπορούν μέσω της εφαρμογής “Nemi” (Android, iOS ) που διατίθεται για έξυπνες συσκευές τηλεφώνου (smart phone) ή ταμπλέτας (tablet) να προγραμματίζουν (έως και 48 ώρες πριν την επιθυμητή μετακίνηση) που θέλουν να μετακινηθούν, επιλέγοντας από μία σειρά στάσεων που βρίσκονται στις ανωτέρω περιοχές καθώς και την ώρα που επιθυμούν να μετακινηθούν.

Ενδεικτικές εικόνες της εφαρμογής “Nemi” (αριστερά) και του οχήματος της υπηρεσίας (δεξιά)

Εναλλακτικά της εφαρμογής, για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα χρήσης της εφαρμογής θα μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2316020774 (ΔΕΥ-ΠΑ, 08:00-16:00) και να κάνουν κράτηση θέσης.

Προϋπόθεση για τη χρήση της εφαρμογής είναι ο χρήστης να καταχωρήσει ένα λειτουργικό e-mail, ενώ στη συνέχεια μπορεί να εισάγει εάν επιθυμεί το πλήρες ονοματεπώνυμο του (με τήρηση του απορρήτου) ή απλά τα αρχικά του.

Η λειτουργία της πιλοτικής υπηρεσίας θα είναι τις καθημερινές ημέρες (Δευτέρα – Παρασκευή) και ώρες 10:00 – 18:00, με προβλεπόμενη διάρκεια λειτουργίας ενός μήνα και ημερομηνία έναρξης την 21.03.2022. Η μετακίνηση τους θα γίνεται με όχημα 16-θέσεων στο οποίο οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τα ισχύοντα μέτρα COVID-19 (χρήση μάσκας υψηλής προστασίας) που εξακολουθούν να εφαρμόζονται στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Το πλήρες ενημερωτικό φυλλάδιο της δράσης: Flex-Bus-Leaflet_Rev

Αρχεία