• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr
Η συμμετοχή του ΟΣΕΘ στο VOLTάρω 2022

Οκτ 4, 2022 | Νέα-Ανακοινώσεις

Ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης συμμετείχε στη «γιορτή της ηλεκτροκίνησης» Voltάρω 2022, που διοργανώθηκε από την Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Κυριακή 2 Οκτωβρίου κοντά στο άγαλμα του Μεγ. Αλεξάνδρου στην νέα παραλία Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (Π.Α.Σ.Θ.), τον ΟΑΣΘ και την Τροχαία.

Υλοποιήθηκε εκπαιδευτική βιωματική δράση, όπου πλήθος πολιτών όλων των ηλικιών ανέβηκαν στη θέση του οδηγού αστικού λεωφορείου, διαπίστωσαν στην πράξη τα “τυφλά” και τα ορατά σημεία του οδηγού και αντιλήφθηκαν τι πρέπει να αποφεύγουν ως οδηγοί αλλά και ως χρήστες πατινιών/ποδηλάτων, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για την αύξηση της οδικής ασφάλειας.

«Πρόκειται για μία βιωματική επίδειξη της ασφαλούς κίνησης ομάδας ποδηλατών παράλληλα σε όχημα αστικής συγκοινωνίας ή σε μεγάλο όχημα. Υπάρχουν τυφλά σημεία που δεν μπορεί κανείς οδηγός, όσο εκπαιδευμένος κι αν είναι, να δει όταν δηλαδή οδηγεί ότι δίπλα του κινούνται ποδηλάτες, ή οχήματα μικροκινητικότητας. Θέλουμε, λοιπόν, αυτό να γίνει βίωμα και στους οδηγούς μεγάλων οχημάτων, αλλά και στους οδηγούς μικροκινητικότητας, για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τα πολλά ζητήματα της οδικής ασφάλειας και της κίνησης γενικότερα. “Οδηγώ και μοιράζομαι τον δρόμο!”, αυτό θέλουμε να δείξουμε», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ κ. Γιάννης Τόσκας.

Πηγή: voria.gr