• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr
Ευρωπαϊκή υπόσταση αποκτά ο ΟΣΕΘ

Νοέ 21, 2019 | Νέα-Ανακοινώσεις

Στην ετήσια Ολομέλεια της ΕΜΤΑ, η οποία είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση Ρυθμιστικών Αρχών για τις Επιβατικές Μεταφορές, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου Ιωάννη Τσιωνά, ο ΟΣΕΘ έγινε δεκτός ως το πρώτο μέλος από ολόκληρη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Τα έως χθες 27 μέλη της Ένωσης που διαχειρίζονται αθροιστικά πολλά εκατομμύρια ευρώ των ευρωπαίων φορολογούμενων, περιλαμβάνουν το Λονδίνο, το Ελσίνκι, το Παρίσι, τη Βαρκελώνη, την Κοπεγχάγη, την Πράγα, και πλέον τη Θεσσαλονίκη ως μοναδικό μέλος από την ευρύτερη περιοχή μας. Παρών στη συνάντηση και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Μεταφορών.

Στην συνάντηση τονίστηκε η αυξανόμενη βαρύνουσα σημασία αυτών των αρχών για το επιβατικό μεταφορικό έργο στις μητροπολιτικές περιοχές. Η ανάπτυξη και η αυξανόμενη πολυπλοκότητα των πόλεων, οι απαιτήσεις των πολιτών, οι περιβαλλοντικές προκλήσεις, οι τεχνολογικές εξελίξεις, η ταχύτητα των εξελίξεων, η διαφάνεια, η συμμετοχικότητα, το πανευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο αλλάζουν το τοπίο και το επίπεδο των απαιτήσεων από τους φορείς που σχεδιάζουν, αναθέτουν, και ελέγχουν τις επιβατικές μεταφορές.

Σε αυτά τα πλαίσια άλλωστε ο ΟΣΕΘ έχει κοινοποιήσει μέσω της ιστοσελίδας την μελέτη που έχει εκπονήσει για την απαίτηση λεωφορειακού στόλου μετά την έναρξη του ΜΕΤΡO, το αρχικό παραδοτέο της Στρατηγικής Μελέτης Μεταφορικών Μέσων για την ΠΕ Θεσσαλονίκης, την αποτίμηση της εξυπηρέτησης των νοσοκομείων από ΜΜΜ και τον υπολογισμό δεικτών εξυπηρέτησης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Όλα τα παραπάνω έχουν εκπονηθεί πλήρως από στελέχη του ΟΣΕΘ. Ταυτόχρονα μέσω της ιστοσελίδας παρέχονται οι πρώτες πιλοτικές ψηφιακές χαρτογραφικές υπηρεσίες από τα γεωγραφικά ψηφιακά υπόβαθρα του Οργανισμού.

Η ένταξη του ΟΣΕΘ στο “κλαμπ” των πλέον εξελιγμένων και “ανήσυχων” ρυθμιστικών αρχών της Ευρώπης του επιτρέπει να έχει άμεση πρόσβαση στην εμπειρία των στελεχών τους και μεταφορά τεχνογνωσίας.