• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr
Ενισχύεται η λεωφορειακή γραμμή 66

Μαΐ 12, 2021 | Νέα-Ανακοινώσεις

Την ενίσχυση της λεωφορειακής γραμμής 66, που εκτελεί το σημαντικό δρομολόγιο «Χαριλάου – Θέρμη», αποφάσισε ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης. Η γραμμή αναμένεται να ενισχυθεί από την προσεχή Δευτέρα, 17 Μαΐου, τόσο για τη χειμερινή όσο και για τη θερινή περίοδο.

Ειδικότερα, τη χειμερινή περίοδο θα εκτελούνται ημερησίως έξι επιπλέον μεταβάσεις και έξι επιστροφές, ενώ κατά τη θερινή περίοδο θα εκτελούνται 76 δρομολόγια ημερησίως, έναντι 60 βάσει του παλαιού προγράμματος.

Οι ανάγκες ενίσχυσης των γραμμών είναι πολλές. Ήδη, προ μηνών, με απόφαση του ΟΣΕΘ, δόθηκε η δυνατότητα σε μια γραμμή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, τη γραμμή 84, να μεταφέρει επιβάτες στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και να μετεπιβιβάζονται σε πολλές γραμμές.

Σήμερα, ο ΟΣΕΘ αποφάσισε να βελτιώσει ποσοτικά τη λεωφορειακή γραμμή 66. Οι αυξημένες ανάγκες εξυπηρέτησης των χρηστών μιας γραμμής η οποία λειτουργεί με τον ορθολογικό κανόνα της μετεπιβίβασης σε γραμμή κορμού (Χαριλάου), η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις και στην κινητικότητα εν γένει, αλλά και η γενικότερη οικιστική και εμπορική ανάπτυξη της περιοχής εξυπηρέτησης, αποτελούν νέες προκλήσεις. Ο ΟΑΣΘ, δυστυχώς, είχε φθάσει σχεδόν στο κατώφλι του 2020 να εκτελεί μόλις 40 – 45 από τα 70 ημερήσια δρομολόγια (με επιστροφή).

«Ενισχύουμε σήμερα τη γραμμή αυτή της ανατολικής ζώνης, επειδή οι διαπιστωμένες ανάγκες είναι πολλές. Σε ετήσια βάση θα εκτελούνται επιπλέον 40.000 οχηματοχιλιόμετρα», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας.