• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr
Βελτίωση της εξυπηρέτησης της αστικής συγκοινωνίας και στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Απρ 9, 2020 | Νέα-Ανακοινώσεις

Τα οφέλη της σύμπραξης του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης με τα ΚΤΕΛ βλέπει πλέον στην πράξη και το επιβατικό κοινό της Δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς η εξυπηρέτησή του είναι σαφώς βελτιωμένη, αφού ξεκίνησε με επιτυχία η υλοποίηση των δρομολογίων άλλων τριών γραμμών του ΟΑΣΘ από τα ΚΤΕΛ.
Πρόκειται για τις γραμμές
Νο 40 «Ν.Σ. ΣΤΑΘΜΟΣ – ΚΑΛΟΧΩΡΙ»
Νο 42 «ΚΟΡΔΕΛΙΟ – ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΕΥΟΣΜΟΥ»
Νο 43 «ΤΟΠΙΚΟ ΕΥΟΣΜΟΥ»
οι οποίες ανήκουν στην Δυτική Θεσσαλονίκη και ταλανίζονταν για πολλούς μήνες με μειωμένα δρομολόγια λόγω των πολλών προβλημάτων του ΟΑΣΘ.

Συγκεκριμένα σήμερα η ΚΤΕΛ Κιλκίς (για λογαριασμό της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.) ξεκίνησε πλήρη δρομολόγια με πέντε (5) νέα λεωφορεία για τη γραμμή 40 (σχεδόν 110-120 δρομολόγια την ημέρα) ενώ επίσης δρομολόγησε ένα (1) όχημα για τη γραμμή 42 για εννέα (9) δρομολόγια την ημέρα.
Τέλος, τη Μεγάλη Δευτέρα (13/4) αναμένεται να ξεκινήσει επίσημα και η γραμμή 43 «ΤΟΠΙΚΟ ΕΥΟΣΜΟΥ» να εκτελείται από την ΚΤΕΛ.

Συμπληρώνεται έτσι σταδιακά το πλαίσιο του έργου του ΟΑΣΘ που παραλαμβάνει η ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. για δύο (2) χρόνια και το οποίο ο ΟΣΕΘ Α.Ε. εποπτεύει και χρηματοδοτεί.
Ήδη, παρά τις αντιξοότητες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, 14 από τις 25 γραμμές εξυπηρετούνται, ενώ αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να ενταχθεί και η ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. στο έργο με εβδομήντα (70) επιπλέον οχήματα.