• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr
ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΣΕΘ ME ΤΟN Δ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ

Μαΐ 13, 2022 | Νέα-Ανακοινώσεις

Οι πρώτες μελέτες και χωρικές προσεγγίσεις της περιοχής στον σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης στην επέκταση προς την Καλαμαριά μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» του ΟΣΕΘ. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με την παρουσία της Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμαριάς, Ναταλίας Παντελίδου, στελεχών του ΟΣΕΘ, του Δήμου και μελετητικών συμβούλων, εξετάσθηκε σε πρώτη φάση σειρά εναλλακτικών λύσεων οργάνωσης του χώρου και τέθηκαν οι βάσεις για την έναρξη μελετών.

Η περιοχή του Σταθμού Μετεπιβίβασης στη Μίκρα αποτελεί τον αρχικό σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης στα νοτιο-ανατολικά της περιοχής της Καλαμαριάς και είναι νευραλγικός χώρος για τους μετακινούμενους της Θεσσαλονίκης, αφού προβλέπεται να συνδέσει και τον ιδιαίτερα αναβαθμισμένο Αερολιμένα «Μακεδονία». Για τους λόγους αυτούς, επιλέγεται από τον ΟΣΕΘ ως κομβικής σημασίας σταθμός, με στόχο να εξετασθούν σενάρια λειτουργικών λύσεων ως προς την προσπέλαση και την ασφαλή κυκλοφορία ΙΧ οχημάτων, Μ.Μ.Μ., πεζών, ποδηλάτων και λεωφορείων αστικής συγκοινωνίας.

«Στόχος της προσπάθειας του ΟΣΕΘ είναι να διασφαλιστεί η μελλοντική λειτουργία ενός ακόμη πρότυπου και οργανωμένου χώρου, όπου με ασφάλεια και άνεση θα μπορεί ο μετακινούμενος να κινείται, να οδηγεί και να σταθμεύει με βιώσιμους τρόπους και ασφαλή, γρήγορα και αξιόπιστα μέσα μετακίνησης και, γι’ αυτό, συνεργαζόμαστε στενά με τον Δ. Καλαμαριάς και την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας.