• Ελληνικά
  • English
  • Français
2310-483-070 2310-483-071 info@oseth.com.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ 2020 – Δράση ζωγραφικής: «Μια διαδρομή με το ποδήλατό μου!»

Μαΐ 27, 2020 | Νέα-Ανακοινώσεις

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ 2020

Δράση ζωγραφικής: «Μια διαδρομή με το ποδήλατό μου!»

με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου στις 3 Ιουνίου 2020

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, το 2018, όρισε την 3η Ιουνίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Στην διακήρυξή της, τα Ηνωμένη Έθνη αναγνωρίζουν το ποδήλατο ως ένα απλό, προσιτό, αξιόπιστο, καθαρό και φιλικό προς το περιβάλλον βιώσιμο μέσο μεταφοράς. Το ποδήλατο μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για λόγους αναψυχής, αλλά και ως μέσο μετακίνησης για πρόσβαση στην εργασία, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό, παρέχοντας σημαντικά οφέλη για την ατομική μας υγεία αλλά και το περιβάλλον.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου στις 3 Ιουνίου 2020,  διοργανώνει δράση ζωγραφικής με θέμα «Μια διαδρομή με το ποδήλατό μου!» και προσκαλεί παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού, να συμμετέχουν αποστέλλοντας τις ζωγραφιές τους, ώστε να φιλοξενηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στόχος της ελληνικής πολιτείας είναι η ενθάρρυνση και προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη κουλτούρας ποδηλασίας στην κοινωνία, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων ώστε να αποτελεί η καθημερινή χρήση του ποδηλάτου έναν βιώσιμο τρόπο μετακίνησης για όλους.

Οι ζωγραφιές μπορούν να αποστέλλονται μέχρι τις 2 Ιουνίου 2020 στο podilato2020@yme.gov.gr σύμφωνα με τους παρακάτω όρους συμμετοχής. 

Θα κληρωθούν τρία παιδικά ποδήλατα που προσφέρει η ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ε.ΒΙ.Π.Ε

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, μεταβείτε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.